به گزارش قدس آنلاین به نقل از خبرگزاری فارس، روز دوشنبه (26 مهرماه) ، مراسم رونمایی از تولیدات رادیو نمایش ،در مرکز معاونت اجتماعی و پیشگیری وقوع جرم دادگستری کل استان تهران برگزار شد.
رادیو نمایش براساس مستندات معاونت اجتماعی و پیشگیری دادگستری کل استان تهران به ساخت نمایشهایی با موضوع «بزهکاری نوجوانان و جوانان» پرداخته است. این مراسم ویژه اطفال و نوجوانان با هدف استفاده از ابزار فرهنگی در پیشگیری از وقوع جرایم و کاهش آسیبهای اجتماعی برگزار شد.
در ابتدای مراسم جواد غیاثی- جانشین معاونت پیشگیری از وقوع جرم - در سخنانی گفت: در حکم مقام معظم رهبری برای رییس قوه قضاییه، امنیت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم اولین وظیفه برشمرده شده است و اهمیت موضوع جرائم در حدی است که مقام معظم رهبری مدیران را فرا میخوانند و وضعیت جرائم را رصد میکنند. پیشگیری از وقوع جرم با همکاری صدا و سیما امکانپذیر است و دادگستری تا به امروز تجربه چنین همکاری را نداشته است و نخستین بار است که دادگستری با رسانهها ارتباط میگیرد.
وی افزود: در این راستا دادگستری پرونده جرائم را در اختیار ما گذاشت تا با این مستندات آثاری نمایشی و برگرفته از واقعیت ساخته شود. در پی این امر هم جرائم کاهش پیدا کند. به نظر من برنامههای رادیویی بسیار تاثیرگذار هستند.
در ادامه مراسم نورالدین جعفری - قائم مقام معاونت صدا - گفت: باعث خرسندی است که یکی از اقدامات فرهنگی و رسانهای که نقش موثری در آگاهسازی خانواده و جامعه دارد پیشگیری از جرائم باشد. اقداماتی که تا به امروز انجام شده، حاصل اهتمام و همکاری صدای جمهوری اسلامی و معاونت پیشگیری دادگستری است و از تمامی دوستانی که در تولید این آثار اهتمام ورزیدند، به خصوص آقای قربانی تشکر میکنم.
او در ادامه بیان کرد: آثار نمایشی ویژگی خاص خود و اثرگذاری بیشتری دارند و امکان تولیدات این گونه آثار به دفعات وجود دارد. امیدواریم این تولیدات در آگاهسازی جامعه اثربخش باشند و امیدوار هستم این تولیدات نمایشی نه تنها برای رادیو، بلکه برای تمامی شبکهها آماده شود و تولید این آثار نیازمند همکاری تمامی دستگاهای فرهنگی است.
محمدرضا قربانی- مدیرکل هنرهای نمایشی و رادیو نمایش - نیز در ادامه مراسم گفت: بعد از آخرین جلسهای که با مدیران شبکههای رادیویی داشتیم، قرار شد صدای جمهوری اسلامی در این زمینه فعالیتی داشته باشد ؛ در همین راستا برای آثار نمایشی فرایندی در نظر گرفته شد. امیدوارم این کار استمرار داشته باشد هر چند در راستای استمرار نیازمند حمایتهای مالی هستیم.
وی در ادامه بیان کرد: ما در شرایطی این آثار نمایشی را تولید کردیم که در تنگنای مالی قرار داشتیم که با حمایت معاونت صدا توانستیم این تولیدات را به سرانجام برسانیم .خانوادهها به تنهایی نمیتوانند در پیشگیری از وقوع جرم موفق باشند، مگر اینکه ابزار کارآمدی چون رسانه ها در کنارشان باشد.
هیچ فردی در جامعه به خودی خود بزهکار نمی شود مگر اینکه در محیطی نا امن رشده کرده باشد ، از همین رو تمرکز ما بیشتر روی خانواده ها بوده است .
قربانی همچنین اظهار کرد: این تولیدات نمایشی را میتوان در قالبی ایجاد کرد که در گوشیهای تلفن همراه نمایش داده شوند. علاوهبر این، آموزش و پرورش بستر مناسبی است برای اینکه این بستهها در اختیار والدین قرار بگیرند.
عباس جعفری - معاون مجتمع قضایی شهید فهمیده - نیز در سخنانی گفت: حوزهی اطفال و نوجوان بحث پیچیدهای است و ورود به آن دلسوزی و تخصص میخواهد. اگر بتوانیم با این برنامههای رادیویی و تلویزیونی قدمی در راستای پیشگیری از وقوع جرم برداریم، بسیار موثر خواهد بود. این نمایشها جذاب و گیرا است و میتواند در پیشگیری از وقوع جرم موثر باشد.
یحیی قربانی- معاون سلامت کانون اصلاح و تربیت - گفت: وقتی نوجوانان وارد کانون میشوند، ما برنامههای فرهنگی برگزار میکنیم. کاش این برنامههای رادیویی به تلویزیون هم وارد شود، این آثار بسیار تاثیرگذارند وتعداد افرادی که به کانون وارد میشوند را کاهش میدهد.
در پایان حریری- معاونت مرکز تئاتر مولوی دانشگاه تهران - با اشاره به اینکه آمادگی لازم برای همکاری با رادیو را دارد، گفت: تولید برنامههای نمایشی در رادیو سخت است و استفاده از مدیوم صدا بر مخاطب تاثیرگذار است. اگر صدا را از هنر بگیرند، چیزی باقی نمیماند واین هوشمندی افرادی است که با صدا این آثار را تولید کردهاند.
او در ادامه افزود: برای ماندگاری این برنامه هر هزینهای که شود سرمایه بلندمدت است. جامعه دانشگاهی و فارغالتحصیلان نمایش ظرفیت بالایی برای تولید این آثار دارند، بخصوص این که فاصلهی فارغالتحصیلان با نوجوانان کم است و میتوانند ارتباط بهتری برقرار کنند.
در این مراسم آنونس 5 دقیقهای از تمامی نمایشهای تولید شده پخش شد.
نظر شما